Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten betekent dat u overstapt van uw huidige geldverstrekker naar een andere geldverstrekker. Dit kan om verschillende redenen interessant voor u zijn. Het kan u bijvoorbeeld een besparing opleveren op uw maandelijkse hypotheeklasten. Of omdat u uw huis wilt verbouwen of verduurzamen en daarvoor de hypotheek wilt verhogen. Een andere hypotheekvorm past misschien beter bij uw persoonlijke situatie en wensen, dan is overstappen wellicht voordeliger.

Of u kunt besparen op de hypotheeklasten is van veel dingen afhankelijk. De rente, uw inkomen, de waarde van uw woning, de kosten voor het oversluiten van uw hypotheek, een eventuele vergoeding voor het renteverlies van de bank en nog diverse andere zaken tellen mee. Financieel Advies Van de Ven berekent graag samen met u de voordelen van het oversluiten van uw huidige hypotheek en geeft u een solide en eerlijk hypotheekadvies.

Bijkomende kosten hypotheek oversluiten

Bij het oversluiten van uw hypotheek krijgt u te maken met een aantal kosten. Dit zijn de kosten voor het aangaan van de nieuwe financiering zoals taxatie- en notariskosten en de kosten van het hypotheekadvies. Als u een hypotheek oversluit tijdens de rentevaste periode dan betaalt u mogelijk een boeterente. Aan het einde van de rentevaste periode hoeft u normaal gesproken géén boete te betalen. 

Wij kijken graag met u naar deze kosten en geven u passend advies over het oversluiten van uw hypotheek. Een lagere rente lijkt misschien interessant, maar de kosten moeten wel binnen een redelijke termijn worden terugverdiend. Een overstap naar een andere hypotheekvorm kan bijvoorbeeld wel hogere maandlasten met zich meebrengen. Neem bijvoorbeeld de vorm waarbij er zekerheid is dat de hypotheek aan het eind van de looptijd volledig is afgelost. Dan heeft u wel hogere maandlasten, maar ook de zekerheid dat de hypotheek volledig afgelost wordt.

Ga met Financieel Advies Van de Ven in gesprek en bekijk wat voor u het meeste voordeel oplevert!

Wilt u meer informatie?