Nieuw huis kopen

Nieuw huis kopen

Wilt u een nieuw huis kopen? Er zijn ongetwijfeld verschillende vragen die op u afkomen: gaat u eerst de nieuwe woning kopen of eerst de oude woning verkopen? Het antwoord op deze vraag bepaalt het verloop van het adviestraject en de financieringsaanvraag. Is er sprake van een overwaarde of heeft u misschien een restschuld? Heeft u eerder een woning gekocht en uw partner niet? Kunt u de gunstige (rente)voorwaarden van uw huidige hypotheek meenemen, of is het verstandig een nieuwe hypotheek te sluiten? Allemaal vragen die niet zo gemakkelijk te beantwoorden zijn, maar waar wij de nodige ervaring mee hebben en u graag in adviseren.

Mogelijkheden hypotheek

Natuurlijk wilt u ook graag weten wat u maximaal kunt lenen en welke koopsom en maandlasten daar bij horen. Dit berekenen wij graag voor u in het eerste gratis kennismakingsgesprek. Misschien is het voor u wel veel verstandiger om minder te gaan lenen, zodat u meer geld over heeft voor andere persoonlijke wensen en plannen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en wensen bepalen we samen hoe uw hypotheeklasten en de woonlasten er uit zullen gaan zien. De keuze van de hypotheekvorm, rente-vasteperiode en de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering hebben bijvoorbeeld invloed op deze maandlasten.

Nationale Hypotheek Garantie

Wat mag uw nieuwe huis kosten en komt u nog in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dat is afhankelijk van de aankoopprijs van de woning, uw inkomen, spaargeld, financiële verplichtingen en de rentestand. Ook hierbij maken wij graag voor u de exacte berekening.

Aflossingvrije hypotheek

Als u al een hypotheek heeft afgesloten voor 1 januari 2013, kunt u mogelijk gebruik maken van gunstige fiscale voorwaarden. Zo kunt u bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek van voor die datum meenemen waardoor de maandlasten lager zullen uitvallen. De rente van uw hypotheek kunt u maximaal 30 jaar aftrekken, bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek houden wij daar uiteraard rekening mee. Bij het wegvallen van de renteaftrek worden uw maandlasten hoger en u wilt daar vooraf graag rekening mee houden. Of u heeft de wens om te gaan aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek, wij adviseren u hier graag over.

Nieuw huis kopen – De beste oplossing voor u

Misschien heeft u nu gunstige voorwaarden bij uw huidige hypotheek, zoals bijvoorbeeld een lage rente. Samen met u bekijken we of het mogelijk is deze gunstige voorwaarden mee te nemen naar uw nieuwe woning. Of wellicht zijn er nog gunstiger oplossingen voor u. Samen met u bekijken we of de huidige hypotheek nog past bij uw wensen en persoonlijke doelen. Neem contact met ons op voor een eerste gratis kennismakingsgesprek.

Wilt u meer informatie?